h
Samenwerken?
[email protected]

Neem vrijblijvend contact met ons op. Dan gaan wij samen kijken wat Digital Agency JaxX voor jouw merk kan betekenen.

Search here!

Digital Agency JaxX voor SPECSTACULR™

Van merkontwikkeling naar productlancering

Het komt eigenlijk bijna niet voor dat een klantcase begint als een leeg canvas. Vaak moet er worden gewerkt met een bestaande merkidentiteit die soms al jaren aan geschiedenis met zich meedraagt. Bij zulke cases zijn sommige elementen als heilige grond waar niet teveel aan gezeten mag worden. De vraag is dan om vooral te moderniseren en actueel te blijven. Deze case was anders en is onder andere daarom een bijzondere ervaring voor onze agency.

Halverwege 2020 kwam SPECSTACULR™ met een heel specifiek doel: voor een nieuw, nog onbekend product moest een crowdfunding campagne opgezet worden. SPECSTACULR™ introduceert namelijk een bril reinigende brillenkoker. Met behulp van de Kickstarter campagne zouden de allerlaatste ontwikkelingen gefinancierd kunnen worden.

Van dit nieuwe, nog volledig onbekend product, moest eerst de branding neergezet worden voordat de campagne uitgestippeld kon worden. Van niets, iets maken; is wat de heren van SPECSTACULR™ vaak gezegd hebben en zo was het ook. Door middel van het Brand Identity Plan kon de merkidentiteit vastgelegd worden.

Na de onderzoeksfase werd het merk langzamerhand steeds meer zichtbaar. Voor de Kickstarter campagne is gekozen om veel met visuals te werken. Hiermee zou SPECSTACULR™ zich werkelijk onderscheiden van iedere andere campagne op het platform.

Het eindresultaat is nu live op Kickstarter en op de website van SPECSTACULR™. In de toekomst voorziet Digital Agency JaxX nog een voorspoedige samenwerking in het voorzien van zichtbaarheid en merkbekendheid van SPECSTACULR™.

Website: https://www.specstaculr.com/

Kickstarter: https://www.kickstarter.com/projects/specstaculr/specstaculrtm-clear-view-for-visionaries

Waarom influencer marketing

Do it for the… Video Marketing

Waarvoor je eerst voornamelijk op Youtube moest zijn, is het bewegend beeld anno 2020 niet meer uit je tijdlijn weg te denken. Het is geen geheim dat filmpjes razend populair zijn, je bent zo een half uur kwijt door het kijken van korte video’s die eindeloos na elkaar lijken te komen.

Als er één app is die ervoor gezorgd heeft dat korte video’s tegenwoordig op bijna elk sociaal platform te zien zijn, is het wel Vine. In 2012 geïntroduceerd en het was zelfs zó populair dat Snapchat en Instagram, apps die aanvankelijk alleen voor foto’s waren, een jaar later ook video mogelijkheden toevoegden. Maar al in 2016 werd de kop van Vine  ingedrukt door het moederbedrijf Twitter voordat de grote en sterke concurrentie er korte metten mee kon maken. Een ding wat zeker is, is dat Tiktok en IGTV en andere apps veel te danken hebben gehad van Vine. Het internet en vooral het gebruik van video zal voor altijd veranderd zijn.

Maar het is niet alleen bij de grappige korte video’s gebleven. Sinds 2018 heeft Instagram de mogelijkheid om langere video’s tot 60 minuten te posten. Ook hebben Instagram en Facebook het mogelijk gemaakt om live te kunnen gaan. Dit heeft opnieuw verandering gebracht in het online video landschap. Naar schatting bestaat 82% van het huidige internetverkeer uit video.

Video’s worden ingezet door bedrijven en merken om lead generation te stimuleren en naamsbekendheid te vergroten, 70% van de consumenten heeft ooit een video van een merk of bedrijf gedeeld. Ook geven video’s veel duidelijkheid en vertrouwen over een product of dienst. Maar liefst 68% van de consumenten heeft de voorkeur om te leren over een product of dienst via een kort filmpje en 52% geeft aan dat het zien van een product video hen zekerder maakt over een aankoop doen. Video’s zorgen ervoor dat je website langer bezocht wordt en stimuleert zo de zichtbaarheid van je website. 72% van merken en bedrijven geeft aan dat video marketing de conversie stimuleert.

Video marketing is een trend waar we de komende jaren nog veel over zullen zien. Steeds meer bedrijven en merken zien het belang ervan in om video marketing ook toe te voegen aan hun marketingcommunicatie plannen.

Thuiswerken met Microsoft Teams is meer dan alleen videobellen

Thuiswerken… Veel mensen worstelen er nog mee. Gelukkig hebben veel bedrijven Microsoft Teams ontdekt zodat de nodige vergaderingen, feedback momenten en vrijdag middagborrels ‘face tot face’ gevoerd kunnen worden. Dat maakt werken aan huis al een beetje makkelijker en gezelliger, maar weet je dat Microsoft Teams nog veel meer handige functies heeft om het werken in team verband makkelijker te maken? En dan hebben we het niet alleen over thuis werken, op kantoor zullen deze functies ook zeker goed van pas komen. In deze blog gaan wij je hier alles over vertellen!

Werken in en team

Zit jij op kantoor samen met jouw team aan één bureau? Of in dezelfde ruimte? Dan is het heel makkelijk om even snel te vragen hoe ver iemand is of even snel een collega zijn mening te vragen. Hoe moet dat dan online? Iedere keer videobellen is een beetje overdreven en kan tevens als storend worden ervaren. Binnen Microsoft teams kun jij met jouw vertrouwde groep collega’s of met mensen van buiten af (bijvoorbeeld klanten) een ‘team’ aanmaken.

Met de bedrijfstelefoon bellen, maar wel vanuit huis

Doordat Microsoft Teams op telefoons, laptops en tablets gezet kan worden, ben je altijd en overal bereikbaar. En wist je dat je Microsoft Teams kunt koppelen aan jouw eigen telefooncentrale? Het grootste voordeel hiervan is dat werknemers thuis bereikbaar zijn op het hoofdnummer van het bedrijf. Ook kunnen zij klanten bellen vanuit dit bedrijfsnummer. Daarnaast kun je in Teams precies zien wie er in gesprek is waardoor inkomende oproepen automatisch worden doorgeschakeld naar collega’s. Wil je liever niet dat een collega de telefoon overneemt? Kies dan voor de zakelijke voicemail.

Er zijn zelfs vaste telefoons die geheel ontwikkeld zijn voor een optimaal gebruik met Microsoft Teams. Dit zijn de telefoons van Yealink, met dit toestel wordt telefonische communicatie visueler, duidelijker en krachtiger dan ooit. Lijkt je dit interessant? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij vertellen je er graag alles over!

Waarom influencer marketing
Influencer marketing facts

Dé trends voor de digitale werkplek in 2020. Haal het meeste uit jouw werkproces!

Digitale transformatie

Om kansen vanuit digitale transformatie te benutten moet er eerst gekeken worden naar medewerkers van een organisatie om vervolgens een goede ondersteuning aan consumenten te geven in termen zoals Customer Journey en Touch Points. Relevantie en gebruiksvriendelijkheid binnen de digitale transformatie brengen kansen mee mits deze optimaal worden benut.

Intra- en extranet (DPA)

Door de opkomst van Digital Experience Platforms smelten internet, intranet en extranet beter dan ooit samen. Medewerkers zijn nog niet aangesloten op nieuwe digitale processen waar de klant wel gebruik van maakt, hier ontbreekt een deel aan ervaring in applicaties of tools.

Microsoft Teams

De opmars van Microsoft teams bevat vele malen meer mogelijkheden en factoren dan bijvoorbeeld SLACK. Het fors aantal gegroeide gebruikers was in 2019 al duidelijk zichtbaar en in 2020 zal dit naar voorspelling alleen meer gaan stijgen.

Robotic Process Automation (RPA)

De digitale werkplek is geen upgrade van een sociaal intranet. Organisaties kijken naar andere mogelijkheden binnen RPA. Tijdbesparend en efficiënt; het automatiseren van simpele handelingen zoals klantgegevens overtypen naar verschillende systemen. Door dit te automatiseren ontstaat er meer aandacht voor de kwaliteit en klant.

Betrokkenheid binnen allen doelgroepen

Grote groepen professionals zoals docenten, monteurs en verplegers. Iedereen maakt onderdeel uit van de digitale werkplek. Succes is afhankelijk van de grote maten in betrokken- en verbondenheid van deze workforce.

Aan de slag met popups

Het is ten eerste belangrijk om te gaan kijken wat de juiste tooling is voor jouw organisatie. Naast pop-ups is de keuze ruim, je kunt ook voor een drop-down banner, exit-intents of slide in kiezen. Verschillende tools zijn bijvoorbeeld: Hubspot, Ninja Pop-ups en SumoMe. De beste manier om te bepalen welke tooling het beste bij jouw past ligt geheel aan het doel en budget dat je hebt.Meten is weten, ook bij het instellen van pop-ups is het belangrijk om je doelstelling scherp te hebben en te weten welke doelgroep je wilt bereiken. En natuurlijk dat de content die jij gaat aanbieden ook daadwerkelijk past bij jouw organisatie. Nadat de tooling en het juiste content middel is ingesteld moet dit wel getest, gemeten en geoptimaliseerd worden om het beste resultaat te bereiken uit jouw pop-up tooling.

Tips bij het gebruiken en optimaliseren van je tooling!
 1. Gebruik interessante content dat relevant is voor de wensen en behoeften van je doelgroep. Als jouw doelgroep enthousiast wordt van je content, wordt de stap naar de downloadknop kleiner!
 2. Stem jouw content goed af met de rest van de website. Biedt de content aan op blogartikelen of andere pagina’s die aansluiten op het onderwerp van jouw pop-up.
 3. Houdt de bezoeker geboeid, laat de pop-up niet elke keer zien als de bezoeker weer op de website komt, geef een tijdslimiet aan in je tooling.
 4. Denk aan je branding! De kleuren en schrijfstijl moeten matchen met je website natuurlijk. Voeg wel een opvallende call-to-action toe aan de pop-ups of slide-ins.
 5. De pop-up boxen moeten getest worden, zorg dat de testperiode op lange termijn uitgevoerd wordt. Zodat er voldoende betrouwbare data wordt verzamelt om een conclusie te vormen.
Waarom influencer marketing

Wat is conversie optimalisatie, en hoe behaal je het?

First things first: wat is conversie-optimalisatie: conversie optimalisatie zijn alle inspanningen die een organisatie doet om meer conversies te behalen. Conversies zijn de gewenste actie, die je wilt dat je bezoeker uitvoert en deze is voor elke organisatie anders. Zo zijn conversies in de e-commerce aankopen die plaatsvinden op een webshop. Lees hieronder wat je kunt doen om daadwerkelijk je conversies te verhogen!

Ga Mobile First voor meer conversies

Intussen weet je wel dat de trend voor mobiele gebruikers alsmaar stijgend is. Ontwerp daarom eerst de pagina’s voor jouw website op mobiel en controleer daarna hoe het eruit ziet op desktop en tablet en maak vanuit deze constructie aanpassingen. Het is vanuit het ontwerpstandpunt eenvoudiger om van een klein ontwerp op te schalen, dan om alles van een groot scherm op een klein scherm te proppen. Houdt hierbij vooral rekening met te kleine buttons op touchscreen apparaten.

Personaliseer de klantervaring

Door het niet personaliseren van een website loop je als bedrijf veel conversie mis. Een feilloze customer journey met aangepaste landingspagina’s draagt namelijk bij aan meer conversies. We bedoelen hiermee dat je een doelgroepsegment aanspreekt en zorgt dat je advertentietekst of beschrijving in de zoekresultaten feilloos overeenkomt met de tekst op de landingspagina. Blijf de juiste doelgroep aanspreken met de juiste boodschap! Website personalisatie zorgt niet alleen voor minder afhakers, het heeft ook veel impact op de loyaliteit, terugkomende klanten en referenties. Doordat de informatie gepersonaliseerd, is voelen bezoekers zich begrepen en gewaardeerd.

Instagram verbergt likes. Waarom?

Op naar kwalitatieve volgers!

Instagram doet momenteel een experiment in Canada, Australië, Brazilië, Ierland, Italië, Japan, Nieuw Zeeland, de Verenigde Staten en ook een deel van Nederland. Hierbij kun je niet meer zien hoeveel likes iemand anders heeft. Gelukkig zijn de Instagram likes van je eigen accounts nog wel zichtbaar.

Veel likes op je Instagram foto wil toch iedereen! Een Australische vrouw die haar vrienden jaloers wilde maken ging voor absurd veel geld op vakantie in Amerika. Ze maakte wel twintig foto’s in Disney World en verwachten daarom veel likes. Helaas waren het maar achttien likes en drie reactie. lees hier het hele verhaal

Waarom verbergt Instagram de likes?

Het verbergen van de likes komt volgens Instagram omdat het de druk wegneemt van de hoeveelheid likes die je op je foto verwacht. Nu kun je een foto kiezen die je echt leuk vindt in plaats van degene die de meeste likes heeft. De likes geven een hoop druk bij de jongvolwassenen. Ze willen geaccepteerd worden door middel van de likes. Zo wordt er verwacht dat we gelukkiger gaan worden door een Instagram zonder likes. Er wordt gedacht dat er ook een andere reden is. Want dagelijks worden er miljoenen euro’s van merken overgedragen aan influencers en Instagram ziet er geen cent van! Als de likes wereldwijd zijn verdwenen, kunnen bedrijven niet meer zien hoeveel likes influencers krijgen, Instagram kan dat wel.

Volgers kopen om de volgers

De bedrijven die inluencers in contact brengen met potentiële merken zijn minder belangrijk, omdat je niet weet hoeveel likes een influencer gemiddeld krijgt. Jammer voor de bedrijven die tools inschakelen om meer likes en niet relevante volgers te generen. Deze kortzichtige bedrijven zullen het anders moeten doen. Instagram gaat meer waarde hechten aan creatieve content. De inhoud van een bericht wordt zo meer gewaardeerd en dat bevorderd de essentie en ethiek van de handelingen die plaatsvinden op Instagram.

Waarom influencer marketing

Criteria die je moet kennen voor jouw nieuwsbrief!

Een goede nieuwsbrief maken klinkt makkelijk; aantrekkelijke tekst, een paar leuke afbeeldingen, de laatste nieuwtjes en klaar! Toch is het een kunst om de spanningsboog van jouw lezer te behouden of misschien zelfs te verlengen. Volgens Elisabeth Goodridge van de New York Times moet een nieuwsbrief voldoen aan de volgende criteria:

1. Ken je publiek!

Bedenk goed bij het ontwikkelen van jouw e-mailmarketing of bij het opstellen van een nieuw thema wie je publiek is en hoe zij willen dat je ze het liefst aanspreekt. Respecteer hun drukke inbox en maak een gewoonte van jouw maandelijkse/wekelijkse/dagelijkse mails die voor hun onmisbaar wordt

2. Creëer verdieping

Kies een onderwerp waarin verschillende personen in gespecialiseerd zijn om er meer over te weten te komen over het onderwerp, eigen insteken van specialisten en bredere gezichtspunten.

3. Exclusieve content

Het aanbieden van waardevolle en nuttige informatie aan je lezers is belangrijk om ze te behouden. Maak jouw nieuwsbrief exclusief!

4. Personaliseren

Een nieuwsbrief komt aan in het postvakje, schrijf jouw ‘brief’ op een warme gesprekstoon. Met korten en lichte zinnen. Dat gevoel heeft niet iedereen zomaar te pakken. Schrijvers met een eigen tone of voice werken daarom het beste voor een nieuwsbrief, zij hebben hun eigen mening en een toegankelijke schrijfstijl. Dit is toch wat anders dan een social media post of een krantenartikel.

5. Helder format

Gebruik goede illustraties en een mooie lay-out, dit moet er gelikt uitzien.

Dé social media trends voor 2020

Nog maar twee maanden te gaan voordat we weer het nieuwe jaar in duiken! Trends zoals chatbots op social media, het gebruik van video in contentvorm en mobile first zijn al genoeg besproken. Er wordt vooruit geblikt. Bij deze belangrijke trends verwachten we in 2020 sterke ontwikkelingen:

Wij hebben de 4 trends en ontwikkelingen voor jou op een rijtje staan!

1. Tiktok

TikTok is een video-sharing-app, opgericht door Chinese techgigant Bytedance. De app heeft wereldwijd meer dan 150 miljoen actieve gebruikers en 450 miljoen leden. Maar liefst 4,5 miljoen actieve gebruikers zijn afkomstig vanuit Nederland. TikTok is gericht op de behoefte van jongeren en creëert samenhorigheid door de content op elkaar af te stemmen.

2. Creatieve content

Afgelopen jaren was social media sterk gefocust op conversies, traffic en e-commerce. Dat is nog altijd belangrijk, echter is er wel een duidelijke trend upcoming namelijk: creatieve content! In een online wereld vol met nuttige content springen creatieve stukken er toch uit, het is daarom cruciaal voor het succes van een merk om hier meer de focus op te leggen door bijvoorbeeld de creatie studio’s uit te breiden.

3. Stories

Je ziet het al voorbij komen op Snapchat, Instagram en Facebook, de story-format wordt volop gebruikt. Steeds meer bedrijven gebruiken deze handige functie.

4. Minder top-influencers

De geloofwaardigheid van veel grote influencers staat onder druk, de match is niet altijd optimaal en de tarieven van topinfluencers zijn flink gestegen. Omdat topinfluencers minder geloofwaardigheid hebben wordt er eerder gekozen voor middelgrote influencers die nog het vertrouwen van hun publiek hebben.

Influencer marketing Eindhoven
Influencer marketing facts

Heb jij jouw website al gepersonaliseerd?

website personalisatie

Een van de vele trends die momenteel groeiende is, is het personaliseren binnen bedrijven. Zo speelt website personalisatie een grote rol. Het proces betekent: het creëren van unieke ervaringen, geheel op maat van de bezoekers van jouw website. Website personalisatie staat voor de behoeften van de individuele klant en zorgt voor een unieke ervaring op basis van karakteristieken behoeften en wensen.

Waarom is websitepersonalisatie belangrijk?

Bezoekers op jouw website zijn vaak op zoek naar een specifieke dienst of product dat past bij de behoeften en wensen van een persoon. Doordat bezoekers niet de informatie vinden die ze zoeken op een website haken ze snel af.

Door het niet personaliseren van een website loop je als bedrijf dus veel conversie mis. Website personalisatie zorgt niet alleen voor minder afhakers, het heeft ook veel impact op de loyaliteit, terugkomende klanten en referenties. Doordat de informatie gepersonaliseerd is voelen bezoekers zich begrepen en gewaardeerd.

Het starten van dit proces is een hele klus. Om je daarbij te helpen heeft Bureau JaxX een korte stappenplan voor je opgesteld!

 1. Baken je doelgroep af en focus je specifiek op bezoekers
 2. Ga ideeën verzamelen, plan een brainstormsessie in met jouw team! Let op het prioriteren van de ideeën en de complexiteit/uitvoering.
 3. Combineer de doelgroep met een personalisatie idee en vorm een experiment. Formuleer een SMART doelstelling met een onderliggende assumptie.
 4. Meet je resultaten, zorg ervoor dat de doelen helder geformuleerd in het experiment en koppel de doelen aan een meetbare statistiek. Denk aan conversies, het aantal kliks of een specifieke button.

Jouw organisatie Agile-proof maken!

5 redenen om jouw organisatie Agile-proof te maken!

Agile is dé manier om jouw organisatie zo efficiënt en effectief werkende te houden. Steeds meer bedrijven zonder 100% focus in de IT-branche maken gebruik van Agile. Het werken met Agile heeft positieve invloeden op je organisatie. Ben je benieuwd hoe jij betere resultaten kunt behalen voor jouw organisatie? Bekijk onze 6 redenen om binnen no-time jouw organisatie naar een hoger niveau te tillen!

  1. Het aan één stuk door opstellen van een lang projectplan is verleden tijd. Het elimineren van verspilling kan gedaan worden door Agile! Het werken met Agile zorgt ervoor dat er korte sprints gedaan worden waarin er feedback momenten ingepland worden tussen de consument en organisatie. Zo wordt er vele malen efficiënter gewerkt.
  1. Een lange opleveringscycli, jij bent dit helemaal zat! Met Agile werken geeft jouw organisatie een snellere time-to-market. Een twee wekelijkse oplever dag is voor veel bedrijven nuttig.
  1. In veel organisatie komt het voor dat vele functies binnen een product niet gebruikt worden door de klant. Door het werken met korte sprints wordt de tijd die besteed wordt aan deze functies bespaard. De korte sprints zorgen ervoor dat er op tijd feedback wordt gegeven vanuit de consument naar jouw organisatie.
  1. Het maken van de juiste producten en diensten. Klinkt logisch als je het zo leest. Toch komt het vaak voor dat het daadwerkelijk product niet altijd matchen aan de verwachtingen van de klant. Zo kan het voorkomen dat de klant het product niet gebruikt zoals het daadwerkelijk bedoeld is, zo creëer je nog geen waarde voor de klant. Door deelproducten op te leveren en dit te verbeteren ontstaat er een betere connectie met de klant, wordt er een product gemaakt die de klant echt wilt en hoe de klant het daadwerkelijke product gebruikt.
  1. Agile zelf is risicomanagement, door snel de deelproducten op te leveren en de verkregen feedback te gebruiken voor aanpassingen en verbeteringen wordt het risico verkleint wat uiteindelijk leidt dat het juiste product of dienst wordt aangeleverd.
Influencer marketing facts

Efficiënt omgaan met meerdere websites voor jouw bedrijf

Het runnen van websites voor jouw bedrijf kan vaak een grote uitdaging zijn. Als het gaat om online marketing is een goede strategische aanpak van groot belang. Bureau JaxX vertelt hoe je zo efficiënt mogelijk kan omgaan met meerdere websites voor een bedrijf.

Google Ads

Om meerdere website up to date te houden en de branding naar voren te brengen is het belangrijk om relevante campagnes neer te zetten voor verschillende websites. Hiervoor worden zoekwoorden gebruikt en wordt er geadverteerd voor elke website. Het vervelende is dat tijdens het gebruik van deze zoekwoorden je gaat concurreren met jezelf waardoor de kosten per click (CPC) hoger wordt.

Google Analytics

Wanneer je als bedrijf meerdere websites beheert dan kan het op den duur vervelend worden om per website steeds een ander account, property en dataweergave te moeten selecteren. Tegenwoordig is het aanmaken van een account voldoende voor een bedrijf. Het aanmaken van een property en een of meerdere dataweergaven is de oplossing om al dat geklik en selecties tegen te gaan en dit bespaard kostbare tijd.

Linkbuilding

Wanneer je meerdere websites beheert kan je profiteren van de mogelijkheid om deze websites aan elkaar te linken. Zo spelen ze goed op elkaar in. De footer op de website is de perfecte plek om dit te doen. Als al de websites een goede autoriteit versterken ze SEO-technisch elkaar alleen maar meer!

Efficiënt besteden

Het is uiteraard niet het makkelijkste om meerdere websites te beheren en te onderhouden voor een bedrijf. Het biedt veel uitdaging, het is daarom belangrijk om alles goed in de gaten te houden aan de achterkant van de websites. Marketingmiddelen slim inzetten om het budget goed te beheren en kostbare tijd besparen is wat je wilt voor jouw bedrijf!

De beste SEO tips voor een one page website

Een one page website is een website die één enkele pagina bevat. Dat betekent dat je geen interne links en buttons kunt gebruiken om je bezoeker naar een volgende pagina te laten gaan.

Handige tips!

1. Optimaliseer de laadsnelheid

Optimaliseer de laadsnelheid door bijvoorbeeld het comprimeren van afbeeldingen en caching. In WordPress kun je hiervoor goede WordPress plug-ins installeren. Zo zorgt ‘Smush image Compression and Optimization’ voor het comprimeren van afbeeldingen en kun je ‘W3 Total Cache’ of ‘WP Rocket’ inzetten om te cachen.

2. Concentreer je op een niche-zoekwoord

Een niche zoekwoord is een zoekwoord dat erg weinig concurrentie kent, en hoogstwaarschijnlijk daarbij ook minder maandelijks zoekvolume. Je wilt dit doen omdat je niet kunt concurreren met uitgebreide, dynamische websites rijk aan interne en externe links. Gebruik dan ook een one page website wanneer je je richt op een specifieke branche met een specifiek product. Verwerk vervolgens je zoekwoord in H1 en h2 tags en gebruik de Yoast plug-in als handige tool om te optimaliseren op dit zoekwoord.

3. Gebruik een relevante omschrijving in de zoekresultaten

Zorg voor ​​een relevante, unieke en aantrekkelijke omschrijving waarin je jouw Unique Selling Proposition (UPS) en call to action in de titel-en metabeschrijving in de zoekresultaten vermeld. Met een relevante omschrijving van je product trek je de juiste doelgroep naar je site en met een unieke en aantrekkelijke tekst zorg je ervoor dat je jouw doelgroep weg snoept van de concurrentie.

Influencer marketing Bureau JaxX
Influencer marketing facts

WordPress plugins: wat zijn de must-have plugins?

Extensies voor je website

Plugins zijn handige extensies voor je WordPress website. Ze maken het je gemakkelijk, zeker als je wat minder kennis hebt van HTML. Plug-ins kunnen zorgen voor een snellere laadtijd, een veilige website en optimalisatie van je content. In dit artikel leggen we je uit welke 4 plugins een absolute must-have zijn voor jouw website.

De top 4 WordPress plugins

1. W3 Total Cache

Een zeer belangrijke factor voor een goede SEO-score is de laadsnelheid van je pagina. Deze plugin is de eerste stap om te zorgen voor een goede laadsnelheid. Met deze plugin kun je de cache legen. Cachen zorgt ervoor dat informatie op een opslagplaats wordt gezet, waardoor er gewicht wordt ontlaad en de laadtijd sneller gaat.

2. Smush image Compression and Optimization

Afbeeldingen comprimeren is een absolute must voor een goede laadsnelheid, zeker als je veel afbeeldingen op je website hebt staan. Dit comprimeren is ook belangrijk voor de optimalisatie van je mobiele laadtijd.

3. Yoast

Met de Yoast plugin kun je heel overzichtelijk zien hoe het staat met de content optimalisatie voor jouw SEO. Het gaat dan om het zoekwoord dat je voor de pagina gebruikt en Yoast laat je zien waar je nog kunt optimaliseren. Yoast laat je daarnaast ook zien of je leesbaarheid goed is.

4. Wordfence

Je site kan gehackt worden. Als dat eenmaal is gebeurd, zit je echt met de gebakken peren. En dat zijn nu niet de juiste vitamines. Zorg ervoor dat je hackers voor bent en installeer deze plugin voor alle veiligheid in je WordPress omgeving

Deponeerjemerk.nl

deponeerjemerk.nl   Hoe ga je te werk?

Bij de ontwikkeling van een merk, bedrijfsnaam (handelsnaam) of logo moet ook gedacht worden aan merkbescherming. Door je merknaam te registreren monopoliseer je feitelijk jouw merk in de Benelux, EU of zelfs daarbuiten voor specifieke waren (producten) en diensten. Vaak horen we dat ondernemers denken dat het inschrijven van een handelsnaam bij de KvK voldoende is. Dat is niet het geval. Een handelsnaam beschermt enkel de naam van jouw onderneming en geeft slechts een beperkte regionale bescherming (vestigingsplaats en een beperkt gebied daaromheen). Merkbescherming gaat dus veel verder en zorgt voor (inter)nationale bescherming van je merknaam voor specifieke producten en diensten.

Je investeert in jouw onderneming en je merk om het bekendheid en waarde te geven. Een merk wil je exclusief kunnen gebruiken. Aanbieders die onder dezelfde of sterk gelijkende naam op de markt komen met vergelijkbare producten of diensten kunnen schadelijk zijn voor je merk en onderneming.

Door eerst een vooronderzoek te laten doen naar de haalbaarheid van een merkinschrijving check je of de door jouw gewenste merknaam nog vrij is. Registreer vervolgens je merk om je merkrechten veilig te stellen. Voor het registreren van merken en advies over merkregistraties werken wij samen met merkenbureau deponeerjemerk.nl. Zo kunnen wij tegen scherpe tarieven een compleet pakket bieden. Daarnaast kunnen zij jouw merk bewaken en ondersteunen bij eventuele conflicten.

Tarieven deponeerjemerk.nl:

Eerste advies en merkonderzoek: Gratis

Merkregistratie Benelux: vanaf €544,-

Merkregistratie EU: vanaf €1.350,-

Merkregistratie Internationaal: Op aanvraag

Influencer marketing Eindhoven

Branding

Instagram, Facebook en LinkedIn. Overal kan jij je eerste indruk maken. Een biografie schrijven lijkt makkelijk. Je schrijft een stukje over jezelf en klaar is die dan!

1. Begin met je naam

Geen Mieke M. of Grietje K, gebruik je volledige naam. Heet je nou toch Maria en wil je de spanningsboog hoog houden? Schrijf een pakkende tekst. Zo krijg je toch de welverdiende aandacht en maak je jezelf meer ‘menselijk’. Robots hebben we al genoeg online dus hou de woorden duizendpoot, harde werker en een spin in het web maar achterwegen. Blijf origineel, be you.

2. Schrijf een biografie passend bij het platform.

Humor kent zijn grenzen. Houdt het daarom op LinkedIn wat netter dan op je persoonlijke Facebook account bijvoorbeeld. Je kwaliteiten en vaardigheden kun je aanpassen op het platform waar je voor schrijft. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je helemaal niet meer serieus genomen wordt.

3. Blijf actueel

Staat er in je biografie dat je consultant bent bij bedrijf M en werk je alweer bij bedrijf B? Dan kan het zo zijn dat jouw werkgever hier niet blij mee is. Al helemaal als je te werk gaat met klanten te berichten op LinkedIn. Kloppen ze net bij de buren aan.

4. Beschrijf je drijfveren

Voor wat sta jij om 7.00 uur s ’ochtend op? Schrijf niet over de duizendpoot die je bent maar de vaardigheden en ontwikkelingen die je doorgemaakt hebt. Schrijf over je ervaringen en je lust in het zakelijke/ persoonlijke leven. Daar worden mensen enthousiast en gemotiveerd van.

5. HA, Humor

Gebruik humor om de aandacht van de lezer vast te houden. Een biografie met een krachtig begin en eind houdt de lezer vast en overtuigd ze over jouw skills.

SEO optimization

Waarom de migratie van subdomein naar subfolder SEO-technisch werkt voor jouw bedrijf!

Hoe werkt dat nou? Die subfolders en subdomeinen en waarom blijft die eeuwenoude discussie binnen de twee bestaan? Bureau JaxX legt je vandaag het verschil uit tussen subdomeinen en subfolders en leert jou het beste uit je SEO te halen. Want dat is wat je wilt, lekker veel traffic naar de website en een hoge ranking in zoekmachines.

Het verschil tussen subdomeinen en subfolders

Subdomeinen

De subdomeinen is een apart domein dat deel uitmaakt van een groter domein. Een subdomein maakt dus deel uit van een rootdomein oftewel de originele site. De URL van zo een subdomein zal bijvoorbeeld www.blog.bureau-jaxx.nl zijn. De ‘blog’ maakt het verschil tussen rootdomein en subdomein, het rootdomein is dan www.bureau-jaxx.nl.

SEO technische gezien is er niet veel relevantie aan het rootdomein. De SEO rankingscore van het rootdomein wordt niet meegenomen met de subdomeinen. Dit betekent dat de subdomeinen apart worden beoordeeld door Google en dit gevolgen kan hebben voor de SEO score. Een subdomein aanmaken is handig voor bedrijven die al een hoge ranking hebben in Google en een geheel ander thema van een bedrijf op willen zetten.

Subfolders

Subfolders maken een deel uit van het rootdomein. SEO technisch gezien is dit de beste optie die er is! Subfolders nemen de content en backlinks mee van het rootdomein en komen zo zelf ook hoger in de ranking. Dit is een groot voordeel voor bedrijven die een nog niet zo hoge ranking in Google hebben.

Influencer marketing Bureau JaxX

FAQ pagina: Google’s zoekresultaten veranderen steeds weer. Wat je MOET weten!

Een FAQ pagina is een gat in de markt

Als je bij wilt blijven met het optimaliseren van je website om hoger in de zoekresultaten te komen, houd je tegenwoordig rekening met een FAQ-pagina (Frequently Asked Questions). Minder dan 1% van de websites maak hier momenteel gebruikt van, dus een gat in de markt!

Google’s snippet van een FAQ

Internetgebruikers gebruiken steeds vaker volle zinnen om een vraag te stellen. Dus ‘Wat is een social media plan’ en niet meer ‘social media plan betekenis’ De groeiende populariteit van voice search draagt hier ook flink aan bij. Denk hierbij ook aan bv. de Google home assistent, waar gebruikers heel leuk zeggen ‘Hey Google’ (om het apparaat te activeren), gevolgd door hun vraag. Google speelt hier op in door een snippet te laten zien met de vraag en daaronder direct het antwoord.

Let er bij een FAQ pagina wel op dat deze aan bepaalde criteria voldoet. Zo mag het bijvoorbeeld geen optie hebben voor bezoekers om een comment achter te laten met een antwoord op de vraag. Forums zijn dus uitgesloten als FAQ-pagina’s. Het gaat hier enkel om een support pagina op een website met de vraag als titel en een kort en krachtig antwoord op de vraag.

Technische aspecten

Dacht je dat je er was en dacht je ‘Aha dat ga ik even doen?’ Dan vinden wij het belangrijk om er ook bij te vermelden dat je in de broncode van de website ook wilt aangeven dat het om een FAQ-pagina gaat, zodat het voor Google zeker duidelijk is. Het wordt dus wat technisch, maar dat kun je ook mooi aan ons overlaten.

Wat is een social media plan?

Laten we beginnen bij het begin en uitleggen wat een social media plan is. Daarvoor is het belangrijk om aan te stippen wat het verschil is tussen een social media strategie en een social media plan. Wij denken dat we het beste kunnen uitleggen dat het grootste verschil is dat de social media strategie de aanzet geeft en zich op de lange termijn richt. Hier geven wij uitleg over de doelgroep bepaling.

Doelgroep bepalen en social media kanalen kiezen

De doelgroep heb je in dit stadium waarschijnlijk al wel redelijk voor ogen. Maar op welke social media kanalen zit jouw doelgroep? Om je alvast een idee te geven over waar je terecht kunt om jouw doelgroep te vinden zetten we de 5 meest voorkomende sociale netwerken op een rijtje met de doelgoep in 2019

 • Facebook: mensen van alle leeftijden zijn hier te vinden. De meest aanwezige leeftijdsgroep is die van 20-39 jaar en minst aanwezige doelgroep in 2019 is die van 15-19 jaar. Hoewel het aantal gebruikers op Facebook afneemt, blijft dit het grootste platform
 • Instagram: dit is een kanaal voor jongeren van voornamelijk 15-19 jaar, maar de leeftijdsgroep van 20-39 jaar is flink aan het stijgen.
 • Snapchat: Met name jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 24 jaar. We zien een jaarlijkse groei in gebruikers al vanaf 2014
 • LinkedIn: de zakelijke doelgroep voor leeftijden van 20 tot 64 jaar en voor alle soorten professionals in elke tree van hun carrière.
 • Twitter: De grootste groep gebruikers zijn jongeren in de leeftijd van 15 tot 39 jaar (48% van alle gebruikers). Op zakelijk gebied vooral interessant voor branches met een hoge informatiebehoefte, zoals de overheid en consultancies.

Naast de leeftijd van de doelgroep is het nog van belang om binnen een social media kanaal de juiste interesse en groepen te vinden en de tone of voice daarop af te stellen om de juiste doelgroep aan te spreken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan informaliteit vs formaliteit. Gebruik je u of jij, en gebruik je emoticons en uitroeptekens, of juist niet?.

Waarom influencer marketing
Influencer marketing facts

Bereik je doel en doelgroep met video marketing

Het belang van video marketing

Video marketing is een hele goede manier om je boodschap over te brengen en je doelgroep te vinden. Actief zijn op een eigen YouTube kanaal is zeker een aanrader om je imago te versterken en je bedrijf te laten groeien. Allereerst is het belangrijk om te weten dat Youtube de tweenagrootste zoekmachine is. Google staat natuurlijk op nummer 1. Wist je ook dat YouTube van Google is? Het is een mooi platform om je doelgroep te bereiken

Bureau JaxX laat je graag wat heldere statistieken zien over video marketing:

 • Video’s krijgen 66% meer leads dan tekst
 • Video’s realiseren een stijging van 54% beter merkbewustzijn, en wie wil dat nu niet?
 • 84% van de klanten koopt iets aan na het bekijken van een video
 • Bijna 50% van de internetgebruikers willen informatie via video
 • 79% van de klanten hebben liever video dan tekst. Herken jij ook niet?
 • 97% van de bedrijven gebruiken video’s om uitleg te geven over hun product
 • 50% van internetgebruikers ziet het liefst een video niet langer dan een minuut

Zoals je ziet is het niet meer de vraag of je beter video marketing kunt inzetten. Dat heeft zich al wel een tijdje bewezen. Een succesvolle video over wat je bedrijf doet en waar je voor staat is een snelle, duidelijke en interessante video die uitlegt wie je bent, wat je doet en waarom wat je doet belangrijk is voor de doelgroep. Maak een video zo lang als nodig is, maar zo kort mogelijk. Daarmee willen we zeggen dat je het best een korte, maar krachtige video maakt. Zo’n video is ook mooi om op je website te zetten en eventueel op andere social media platformen, anders van YouTube.

Laatste gouden tip

Voordat we afsluiten geven we nog graag de volgende boodschap mee: wees geduldig. Great things take time and work. Het gaat erom dat je doet en leert en blijft uploaden. Zoals vele dingen in het leven, is ook een succesvol YouTube kanaal een reis.

E-mailmarketing

Een effectieve klantenlijst verzamelt voor jouw E-mailmarketing?
Zo maak je er gebruik van!

Al veel E-Books, brochures en call-to-actions op jouw website gebruikt om een effectieve klantenlijst op te stellen? Top! Blijf dat maar doen, actief bouwen aan jouw mailinglijst is zeker goed. Om je alvast op weg te helpen met jouw e-mails hebben wij een aantal tips opgesteld om aan de slag te gaan!

 1. Branding! Maak gebruik van de huisstijl van jouw organisatie en denk goed na over de posities van logo’s en beeldmerken. Geef de klant een vertrouwelijk gevoel. Denk ook aan de schrijfstijl. Maak de tekst echter niet zo lang als deze blog.
 1. Maak relevante content zodat jouw e-mails niet gelijk verwijderd worden, in de spambox terecht komen of nog erger: unsubscribers. Denk hier aan de content die in de mail komt te staan. Gebruik originele content en richt je op jouw doelgroep en trigger ze.
 1. Gebruik campagnemails die visueel ook interessant zijn. Dit vergroot de effectiviteit in het aantal daadwerkelijke lezers. Ook helpt het om nog meer data te verzamelen van jouw klanten. Personaliseer deze ook weer, bijvoorbeeld: (naam), leuk dat je je in hebt geschreven! Mogen wij jou beter leren kennen? Het personaliseren zorgt ervoor dat de klant zich speciaal voelt bij het ontvangen van jou mail.
 1. Veel e-mails worden steeds vaker op een smartphone bekeken, je hebt je er zelf vast ook op betrapt. Kijk na of het er goed uitziet zowel op je desktop als op je smartphone! Dit gaat handiger, zo handig dat een mail verwijderen ook sneller gaat. Denk hier ook weer aan de relevantie en aantrekkelijkheid van jouw e-mail.
 1. Ga aan de slag met marketing automation! Denk aan automatische mails op verjaardagen, vieringen van de zus, broer, dochter of zoon van jouw klant. Denk er echter wel over na of het relevant is voor jouw organisatie en wat voor waarde het toevoegt.
Influencer marketing Eindhoven

Linkbuilding: Do’s en don’ts van 2019

Anno 2019 is Linkbuilding nog steeds een belangrijk aspect van SEO, dit omdat de aantal relevante links noodzakelijk zijn voor de beoordeling van jouw website. Het doel van linkbuilding is wederom ook om een hogere positie te krijgen in Google.

Do’s & Dont’s

Om duidelijkheid te creëren hebben we alles op een rij gezet en de do’s en don’ts voor linkbuilding op een rijtje gezet.

Do’s

 • Zorg dat je content relevant is! Bouw op een autonome manier links op, be likeable.
 • Voer regelmatig SEO testen uit om te zien hoe de linkbuilding eruit ziet en wat er verbeterd kan worden!
 • Maak onderscheid in marketing; perspectieve en inhoudelijke bijdrages. Zo’n 1 tot 2 links per week vanuit marketingperspectief wordt toegestaan door Google. Voor inhoudelijke bijdrages zouden 3 tot 4 content-links per week de truc doen.
 • Gebruik kwalitatieve links, populaire websites die linken naar jouw website. Zo worden jouw links waardevoller en krijg je een goede score in kwaliteit.

Don’ts

 • Manipuleer het algoritme niet. Het om Google heen werken of links kopen werkt altijd averechts.
 • Het snel opbouwen van proactieve vele links is geen goed idee. Je wilt je linkbuilding opstellen zodat de resultaten toekomstbestendig zijn en blijven. Het doorvoeren van vele links in een korte tijd kan zorgen dat de Ranking in Google verlaagd wordt, zoekmachines tolereren dit niet.
 • Gebruik geen links met verouderde pagina’s of een hoge spamscore. Dit werkt je tegen je ranking in, de kwaliteit van de link is waarschijnlijk laag.

Social media

5 Social Media voorspellingen in 2019

Benieuwd naar de meest succesvolle manier om jou klanten te benaderen? Bureau JaxX geeft jouw vijf tips om je hierbij te helpen:

 • Branding zal meer evenwicht krijgen, een Corporate Brand opbouwen zal helpen bij het overbrengen van geloofwaardig nieuws, consumenten zullen je niet vergelijken met vals nieuws.
 • Het gebruik van video’s op Social Networks op platforms zoals Instagram TV en Facebook Live is essentieel, deze platform zullen de tv overnemen! Start dus snel met filmen om jouw doelstelling te bereiken.
 • Comments zijn key! Liken en sharen is niet meer genoeg. Hoe interactiever je bent met de doelgroep hoe meer zij zich verbonden voel met jou en je een sterkere relatie met ze opbouwt.
 • Geld en adverteren werken niet meer samen! Je kan veel geld uitgeven aan adverteren, maar sociale netwerken willen op een bepaald netwerk blijven, niet naar jouw website verwijzen.
 • Jouw doelgroep richt zich niet in een keer op alle platforms. Het is niet altijd nodig om alle platforms te gebruik, analyseer goed waar jouw doelgroep zich bevindt en post verschillende content op elk kanaal. Verschillende content op elke platform wordt meer gewaardeerd.
Waarom influencer marketing

GDPR Wetgeving

25 mei de AVG is een feit

Wanneer je op 25 mei 2018 niet iets over de GDPR of AVG heb gehoord dan ben je misschien heel lang op vakantie geweest. Toch niet? Dan mag je jezelf weleens achter de oren gaan krabben. De GDPR (General Data Protection Regulation), de nieuwe wetgeving (lees privacy!) is van start gegaan. Waar jij als ondernemer ook mee te maken hebt! In het Nederlands heet het de AVG, Algemene verordening gegevensbescherming. De wet met als doel het beschermen van persoonsgegevens.

Wat moet je weten?

Laten we beginnen met de kortst mogelijke versie van de inhoud. De GDPR heeft 6 uitgangspunten:

 1. Transparantie: Voor betrokkenen moet duidelijk zijn dat hoe, door wie en welke van hun gegevens verwerkt worden.
 2. Doel: Gegevens mogen alleen worden verwerkt voor een bepaald, van tevoren omschreven doel.
 3. Data-minimalisatie: Er mogen alleen gegevens verwerkt worden die nodig zijn voor dat doel.
 4. Beveiliging en opslag: De gegevens moeten passend worden beveiligd. Hoe gevoeliger de gegevens, hoe hoger het beveiligingsniveau. Denk hierbij aan je gehele netwerk en werkstations.
 5. Privacy: Al bij de ontwikkeling van je producten en diensten leg je vast hoe er met persoonsgegevens binnen je organisatie wordt omgegaan. Daarnaast ga je standaard uit van de meest privacy vriendelijke settings.
 6. IT-infrastructuur: Ben in controle met de nieuwste firewalls. Maak ook twee gescheiden wifi netwerken voor je personeel en gasten.
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Aanmelden voor de nieuwsbrief
ErrorHere